آیا افراد دیابتی می‌توانند عسل بخورند؟

خوردن عسل برای افراد دیابتی

عسل برای دیابت. آیا عسل برای دیابت مفید است؟

دیابت نوعی بیماری به دلیل اختلال در متابولیسم بدن است که غالباً به دلیل بالا رفتن سطح قند خون در مدت زمان طولانی اتفاق می‌افتد. علائم این بیماری ممکن است شامل تکرر ادرار و افزایش اشتها باشد. عارضه دیابت منجر به از بین رفتن بینایی، نارسایی کلیه، زخم و سایر مشکلات قلبی عروقی می‌شود.

بین لوزالمعده و دیابت رابطه وجود دارد. لوزالمعده ارگانی است که در پشت معده قرار دارد. دلیل اصلی دیابت این است که لوزالمعده، انسولین کافی تولید نمی‌کند. دلیل دیگر  مقاومت در برابر تولید انسولین در بدن است.

پیشگیری اصلی در برابر دیابت اجتناب از مصرف قند فرآوری شده است. مصرف قند منجر به افزایش سطح قند خون می‌شود. کنترل ولع مصرف قند واقعا چالش بزرگی است.

شما ممکن است با افراد زیادی روبرو باشید که توصیه می‌کنند به جای قند از عسل استفاده کنید. آنها از عسل خام در چای، دسر و خوراکی‌های دیگر استفاده میکنند. آیا می‌دانید در صورت ابتلا به دیابت، مصرف عسل صحیح است یا خیر؟ ما در این مقاله به این سؤالات پاسخ می‌دهیم تا شما بهتر بتوانید در مورد مصرف عسل تصمیم‌گیری کنید.

خواص عسل و ارتباط آن با دیابت

اولین چیزی که باید به آن توجه داشته باشید، این است که عسل دارای خاصیت ضد التهابی است. این بدان معناست که عسل می‌تواند به شما در دفع احتباس شده در بدن کمک کند. خوردن عسل به کاهش علائم مرتبط با دیابت کمک می‌کند.

تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که عسل مصرف می‌کنند، قند خون کمتری نسبت به کسانی دارند که از قند فرآوری شده مصرف می‌کنند. در مورد افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و اینکه چگونه عسل به آنها کمک می‌کند، مطالعات زیادی وجود دارد.

افراد مبتلا به دیابتی که عسل مصرف کرده بودند، درست سی دقیقه پس از مصرف اولیه، افزایش ناگهانی کمتری در میزان قند خون داشتند و این میزان حداقل برای 2 ساعت نرمال بود. اما افرادی که قند مصرف می‌کردند، افزایش ناگهانی بالاتری داشتند و میزان قند آنها برای مدت زمان بیشتری بالا بود.

تحقیقات ثابت کرده است که عسل در تنظیم سطح انسولین بدن که در کنترل دیابت نقش دارد، کمک می‌کند. در کل، هنوز هم باید تحقیقات بیشتری در مورد عسل و تأثیر آن بر بیماران دیابتی انجام شود.

عسل و پیشگیری از دیابت

همچنین بسیاری افراد این سؤال را مطرح می‌کنند که آیا می‌توان به کمک عسل از ابتلا به دیابت به طور کامل جلوگیری کرد. ما قصد داریم به این سؤال پاسخ دهیم و در مورد عسل، اینکه هیچ تحقیقی صورت نگرفته است که ارتباط بین عسل و پیشگیری از دیابت را حمایت کند.

در برخی تحقیقات، ارتباط بین شاخص گلیسمی و مصرف عسل مشاهده شده است. یک تحقیق نشان داده است که مصرف عسل در مقایسه با مصرف قند از میزان گلیسمی کمتری برخوردار است.

هیچ مدرک قطعی برای پشتیبانی این موضوع وجود ندارد که عسل در پیشگیری از دیابت موثر است. از این رو تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است تا به این سؤال پاسخ داده شود. با این اوصاف، آیا مصرف عسل در دیابت بی‌خطر است؟

واقعیت این است که عسل بسیار شیرین‌تر از قند است، بنابراین اگر به جای قند از عسل استفاده می‌کنید، به هیچ وجه تصور نکنید 10 میلی لیتر عسل برابر با 10 گرم شکر  است. عسل مصرفی باید خیلی کمتر از مقدار قند مصرفی شما باشد.

علاوه بر این، شما پیش از کنترل دیابت تا حد معین، نباید عسل مصرف کنید. حتی اگر قصد مصرف عسل در طول دیابت دارید، باید سطح قند خود را تحت نظر داشته باشید و اطمینان حاصل کنید که هیچ افزایش ناگهانی در قند خون رخ ندهد.

مطمئناً در صورتی که دیابت تحت کنترل مناسب باشد، مصرف عسل برای افراد دیابتی بی‌ضرر است. افراد دیابتی تنها می‌توانند نوع خاصی عسل مصرف کنند و نباید هر نوع عسلی مصرف کنند. در بخش زیر اطلاعات بیشتری راجع به آن بیان عنوان کرده‌ایم تا در صورتی که دیابت کنترل شده دارید، بتوانید عسل مطمئن خریداری کنید.  

در دیابت از چه نوع عسلی باید استفاده کنم؟

عمدتاً دو نوع عسل در بازار وجود دارد که شامل عسل خام و عسل فرآوری شده است. عسل خام فقط کمی فیلتر شده است. این بدان معنی است که در طی فرآیند بسته بندی، عسل خام فیلتر شده و ناخالصی‌های آن از بین رفته است.

تفاوت عسل طبیعی و فرآوری شده یا کارخانه‌ای

در حالی که در عسل فرآوری شده، عسل پاستوریزه می‌شود و ممکن است شامل برخی مواد نگهدارنده باشد. همه این عوامل می‌توانند بر بافت، طعم و رنگ عسل تأثیر بگذارند.

در مورد مصرف عسل توصیه می‌کنیم از عسل فاقد نگهدارنده یا قند فرآوری شده استفاده کنید.

رعایت این مسئله بسیار مهم است، زیرا اگر در نهایت عسل قنددار مصرف کنید، میزان قندتان افزایش می‌یابد.

این یک مورد است که باید به دقت آن را رعایت کنید. لازم به ذکر است که عسل خام ممکن است دارای مخمر یا میکروارگانیسم خاصی باشد، بنابراین عسل پاستوریزه انتخاب کنید تا مصرف آن در هر زمانی مطمئن باشد.

همانطور که قبلاً گفته شد، اگر فردی که مبتلا به دیابت است عسل مصرف کند، شاید مدتی سطح انسولین بالاتری تجربه کند، اما قند خونش به طور طبیعی کنترل می‌شود.

 جدا از این، جایگزینی قند با عسل مطمئناً به دلایل مختلف می‌تواند مفید باشد. ثابت شده است که عسل دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی است که به طور قطع برای شما مفید است. همچنین عسل باعث کاهش احتباس آب در بدن می‌شود.

به دلیل کاهش احتباس آب و التهاب، بدن به انسولین بهتر پاسخ می‌دهد. ثابت شده است که عسل سرشار از انواع آنتی اکسیدان است.

وقتی در مورد آنتی اکسیدان صحبت می‌کنیم، اغلب از یک ماده غذایی فوق العاده سخن گفته می‌شود. این بدان معنی است که عسل همیشه مقدار زیادی آنتی اکسیدان دارد که برایتان بسیار مفید است. همچنین به متابولیسم بهتر قند بدن کمک می‌کند.

پیشنهاد خرید عسل طبیعی

نتیجه‌گیری

واقعیت این است که عسل یک شیرین کننده است و تصور می شود شیرین تر از قند است.

تفاوت در این است که قند یک ماده فرآوری شده در نظر گرفته می‌شود، در حالی که عسل یک شیرین کننده طبیعی است. در صورت ابتلا به دیابت، مصرف عسل بسیار مفید است، اما باید مراقب مصرف آن باشید.

اول از همه، مقدار مصرف باید محدود باشد. دوم اینکه قبل از مصرف عسل باید با پزشک خود مشورت کنید. علاوه بر این، اگر قصد مصرف عسل دارید، باید مرتباً قند خود را کنترل کنید. 2 ساعت بعد از مصرف عسل، قند خون خود را چک کنید تا متوجه تاثیر عسل بر سطح قند خون شوید.

در پایان خاطر نشان می کنیم كه بهتر است عسل را تنها پس از مشاوره با پزشك و درصورتی كه دیابت شما تحت كنترل است، مصرف كنید.

در شرایط کنترل دیابت و عادی، شما می‌توانید از عسل به جای قند در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

شما چه تجربیاتی در خوردن عسل دارید؟ چطوری دیابت خودتون رو کنترل می‌کنید؟ برای ما بنویسید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا